المكونات :
– نصف كوب طحينة : استخدم النوع اللي مكون من السمسم.
– كوب دقيق كامل الحبة أو دقيق شوفان .
– 1/4 كوب عسل(النحل) .
– فستق او فول السوداني .
– ربع ملعقة ملح.
– ممكن ان نعدها بالكاكاو ايضا..
نحذف ملعقة من الدقيق ونضيف عوضها كاكاو غير محلى
الطريقة:
دقيق شوفان يحمص
– نقوم بتدفئة الطحينة مع العسل .. لنساعدها على اندماجها مع المكونات بشكل أفضل ونمزجها مع باقي المكونات
نتأكد إنها كونت عجينة غير قابلة للالتصاق لكن لو ضغطتها بيدك تكون متماسكة
– نضغط المكونات في القالب يفضل ان يكون من بلاستيك
وتترك ساعتين في الثلاجة .
وبعد ذلك تقطع ونحفظها في علبة